maandag 20 juli 2009

Een mooie er- en bijna aanvaring

Klik op de afbeelding voor een vergroting Vanmorgen vroeg weer uit de veren. Om vijf uur vertrokken we richting de hotspots. Onderweg in het donker zagen we een eerste bok. Nog geen tien minuten later stonden we op de Veenweg. Het al eerder gespotte roedel stond er weer. 51 stuks kaalwild. Wij in de dekking gaan zitten, de wind in onze snuit, prima omstandigheden. Zo goed zelfs dat op een gegeven moment het hele roedel recht op ons af kwam gelopen. Ze naderden ons tot een meter of 15!!!! Toen pas werden we ontdekt. Het groene pakkie heeft zijn geld dus wel opgebracht. Verder was het noodweer vanmorgen, maar het weerhield ons niet om te gaan wandelen. In de keiharde regen de weilanden bij Staverden in getrokken. Resultaat: drie mooie bokken, waarvan één met een verloren of niet aangegroeide stang.

4 opmerkingen:

pawi zei

Geweldig mooie plaatjes
voor jou met je maatjes
Wat een bijzonder gewei
en dan die herten zo dichtbij
nog veel speur- en kijk plezier
wij werken wel en zoeken hier ons vertier

Anoniem zei

Ha die Piwi,
Geniet ervan, deze week kan het nog.
Volgende week komen er vakantiegangers op de veluwe waar al het wild lenea recta naar Noorwegen vlucht. Intussen genieten we van jouw foto's.
Jager Pas, doe je best, allemaal gegroet!
jodkafgimelwafwaf

dick vd brink zei

Hallo,
mooie foto's en belevenissen. Het jonge hert zal bij het opzetten mogelijk tegen iets hards aangerend zijn waardoor de stang zo vergroeid is. Dat hij dus niet in goede conditie is geloof ik dus niet zoals je collega schrijft bij de foto. De hele houding van het beest is verder goed en hij ziet er nou ook niet uit dat hij wat te kort komt.
Wat mij echter wel wat stoort is de benoeming van exacte locaties waar jullie het wild zien.
Waarom? Ik ben van mening dat er niets mooiers is dan zelf het wild op te sporen inplaats van het voorgekauwd te krijgen. Op deze mannier wordt het op een klein stukje Veluwe ook een heel circus iets wat de laatste jaren zich al afspeelt rondom dit gebied met de bronst met allerlei verboden tot gevolg. Niet alleen dat maar ook een hoop mensen die komen om even hertjes te kijken die verder TOTAAL onkundig zijn. Ik zal je een voorbeeld geven van afgelopen zondagavond. We staan tegen de schemer op een verharde weg naar roodwild te kijken. Een auto komt langs, stopt 50 meter verder, gaat dwars op de weg staan en gaat dan met zijn groot licht over de weilanden stralen. Op mijn vraag waar hij in vredesnaam mee bezig was zij hij "er staat iets op het weiland". Fl....r op in de eerste plaats levensgevaarlijk voor het overige verkeer wat in het donker met 80 aan komt rijden en in de tweede plaats het wild wat we al ongestoord een half uur aan het bekijken waren vond dit ook teveel en ging er met gezwinde spoed vandoor. Bedankt.
Ik kan je natuurlijk niets verbieden maar een vage plaatsaanduiding lijkt mij een veel beter plan.
Veel plezier nog op de Veluwe.
Dick vd Brink

P. Wiegel zei

Beste Dick,
Het is inderdaad een goed plan om de plaatsaanduidingen achterwege te laten. Ik zal dit in het vervolg ook niet meer doen. Al moet ik zeggen dat de weilanden rondom Staverden ruim genomen is. Uiteraard heb ik ook geen zin in poppenkast (zeker in de bronst). Het wild moet 'wild' blijven en zeker geen last hebben van onkundige toeristen. Met vriendelijke groet,

Pieter