maandag 17 augustus 2015

Teken van leven......

Je kan het als smoesje beschouwen of niet, maar een intensieve periode van pleegzorg heeft ertoe geleid dat we niet in de gelegenheid waren om de blog bij te werken. Bij deze dan eindelijk weer een bericht vanuit Elspeet. Tevens ben ik druk met het geven van wildpresentaties. Maar gelukkig maak ik regelmatig ook nog wildtochten en heb nog heerlijke wildontmoetingen. Het is mijn streven om er wat meer van te delen via dit medium.

Als je het geluk hebt om tussen het wild te wonen, heb je dan ook regelmatig mooie ontmoetingen. Het is boeiend om bepaalde patronen te ontdekken in trekroutes, soorten en aantallen. Ook de wisselende jaargetijden heeft zo zijn invloed op de wildzichtbaarheid.Momenteel vallen de hertenroedels langzaam maar zeker uit elkaar om zich klaar te stomen voor de bronst. De zogenaamde Feistzeit, een periodes waarin reserves worden opgebouwd voor de bronst. De zichtbaarheid van de herten neemt daardoor tijdelijk af.

Wat wildzichtbaarheid betreft heb ik vooralsnog geen klagen. Weliswaar dat vanwege de toeristendruk het uittreden later gebeurt dan een paar maanden geleden. Nu komen de herten pas echt in de late schemering op gang.

Enkele mooie momenten staan nog op mijn netvlies, zoals een hertenkalf in het gemaaide gras. Een overstekende das, vlak voor mijn fiets en een enorm voorjaarsroedel tegenover mijn huis.

Inmiddels ben ik ook in het bezit gekomen van een wildcamera (met infrarood). Dit gaat erg leuke beelden opleveren. De eerste beelden zijn gemaakt van een vos, das en herten.
 

Ook ben ik bezig om mezelf bij te scholen. De basiscursus ecologie geeft een prachtige verdieping om door het bos te struinen.

Geen opmerkingen: