maandag 30 augustus 2010

Verschillende berichten

Afgelopen zaterdag een ronde langs de hotspots kunnen maken. Na etenstijd begonnen we al aan onze ronde. Hoewel we het wild op dit tijdstip nog niet verwachtte, begon onze tocht al met het zien van een roedel kaalwild van 9 stuks. Zo'n 15 meter het bos in langs de openbare weg. Bemoedigt door deze vroege ontmoeting zijn we door gegaan en niet zonder succes. Op de ons bekende "bokkenwei" stonden twee prachtige geweidragers!!! Bijgaande foto is van vorig jaar maar hetzelfde hert.


Vervolgens hebben we nog twee keer wat kaalwild gezien. Uiteindelijk zijn we blijven staan posten bij het maisveld waar we al eerder over geschreven hebben. Uiteindelijk kwamen daar ook ruim 50 stuks kaalwild en een enkele spitser uit. Al met al een prachtige en geslaagde avond.

Collegablogger Leonard schreef eerder dat de eerste bronstroedeltjes al waren gevormd. Vorige week is naar verluid ook de eerste burl gehoord. Dat zou betekenen dat de bronst periode zachtjes aan begonnen zou zijn. Daar tegenover staat dat ik nog twee bokken bij elkaar gezien heb die met zekerheid een rol zullen spelen in de bronst. Klinkt tegenstrijdig maar in deze preriode van het jaar is alles mogelijk.

Geen opmerkingen: