donderdag 29 juli 2010

Goed nieuws

Afgelopen dinsdag een dagje weg, samen met een aantal kennissen. Wat te doen is geen vraag meer tegenwoordig. Zeker vandaag niet want naast het wildkijken hadden we nog een ander punt op het programma staan, nl. het bezichten van een chalet. Bij het zien van dit prachtige optrekje waren we gelijk verknocht en hebben het gekocht!! Midden in ons favoriete wildkijkgebied. Dus voortaan niet meer vanuit Ridderkerk naar de Veluwe, maar vanaf de Veluwe naar de Veluwe. Geweldig leuk.

Daarna toch het vaste rondje gemaakt. Het leek vrij mager, maar toch......een roedel kaalwild kwam uit een maisveld. Het bleef komen...45 stuks. Later deze week is hetzelfde roedel op dezelfde plaats nogmaals gespot, maar dan in tweevoud (volgens Arie)

Het begon al aardig donker te worden en ik wilde graag naast de reeën ook graag een bok laten zien. Echter, het blijft wild, dus je moet ook geluk hebben. En dat hadden we. Op een inmiddels zeer favoriete plek zagen we op nog geen twintig meter afstand tien jonge bokjes. We vormden geen gevaar want ze bleven rustig. Wij verder....honderdvijftig meter verder aan de andere kant zagen we grote bokken, 12 stuks. Ook donker, maar mooi genoeg om te bekijken. Het is werkelijk ongelogelijk....iedere keer is het weer raak. Kennissen blij en ik (weer)blij.

Geen opmerkingen: